Agnatha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Agnatha
Temporal range: 530–0 Ma[1]
Lampetra fluviatilis
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
Superkelas: Agnatha
Cope, 1889

Agnatha (kewan ingkang boten gadhah balung rahang) dipunsebat ugi kaliyan Cyclostomata (kewan ingkang lambenipun bundher) inggih punika salah sawijining kewan saking superkelas saking Craniata (kewan ingkang gadhah tengkorak). Meski dheweke urip wonten ing toya, agnatha boten saged disebat iwak. Miturut èlmu biologi, Agnatha punika gadhah rahang, siripe boten pasangan ,sarta balung wonten ing awak punika kasusun saking balung rawan.

Struktur Awak[sunting | sunting sumber]

Agnatha boten gadhah rahang. Cangkeme bundher, untune saking zat tanduk, sarta gadhah ilat. Kulitipun boten wonten sisiké, balungé saking balung rawan sarta jantungé wonten sekaté kalih. Urip wonten ing laut sarta ambekan ngangge insang. Bab pencernaan panganané bentuké pipa lurus, dhuweni anus, ora duwe kloaka.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Xian-guang, H.; Richard J. Aldridge2, David J. Siveter2,Derek J. Siveter3,4 and Feng Xiang-hong (2002). "New evidence on the anatomy and phylogeny of the earliest vertebrates" (PDF). Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences 269 (1503): 1865–1869. doi:10.1098/rspb.2002.2104. PMC 1691108. PMID 12350247. http://journals.royalsociety.org/index/JA88X875KH2VC0E8.pdf
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Agnatha&oldid=865364"