Teritip

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teritip
Temporal range: Paleozoik mbiyen
"Cirripedia" saka Kunstformen der Natur (1904) dening Ernst Haeckel.
Chthamalus stellatus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
kelas: Maxillopoda
Subkelas: Thecostraca
Infrakelas: Cirripedia
Burmeister, 1834
Superordo

Acrothoracica
Thoracica
Rhizocephala

Sinonim

Thyrostraca, Cirrhopoda (meaning "curl-footed"), Cirrhipoda, lan Cirrhipedia.

Teritip yakuwi artropoda anggota infrakelas (biologi) Cirripedia, subfilum Crustacea, esih duwe hubungan karokepiting lan urang. Kewan iki namung bisa ditemukaké ning banyu laut lan luwih seneng ning banyu cethek utawa pasang kang ombaké kuat. Carané golet panganan yakuwi nyaring plankton lan kewan iki nempel ning objek liya. Tahap larvané ana loro.

Nganti saiki kecathet ana 1.220 spesies teritip[1]. "Cirripedia" yakuwi jeneng latin, kang artiné "sikilé nekuk".

Catatan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Martin Walters & Jinny Johnson (2007). The World of Animals. Bath, Somerset: Parragon. ISBN 1405499265.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teritip&oldid=835095"