Ernst Haeckel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ernst Haeckel

Lair 16 Februari 1834
Pati 9 Agustus 1919 (umur 85)
Kabangsan Jerman

Ernst Heinrich Philipp August Haeckel (16 Februari 18349 Agustus 1919),[1] ditulis uga von Haeckel, iku ahli biologi saka Jerman, uga naturalis, filsuf, dokter, profesor lan seniman, sing nemokaké, njelasaké, lan mènèhi jeneng èwon spesies anyar, gawé péta wit-witan genealogi hubungan kabèh makhluk urip, lan gawé istilah biologi anyar, kaya filum, filogeni, ekologi, lan kingdom Protista.

Haeckel nyebarluasaké karya Charles Darwin ing Jerman, lan ngembangaké teori rekapitulasi sing kontroversial.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Ernst Haeckel - Britannica Concise" (biography), Encyclopædia Britannica Concise, 2006, Concise. Britannica.com webpage: CBritannica-Haeckel.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ernst_Haeckel&oldid=822441"