Protista

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Protista
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
krajan: Protista *
Haeckel, 1866
Fila

Protista iku organisme kang duwé sifat madan padha karo jamur, tanduran, lan kéwan. [1]

Ciri-ciri Protista[sunting | sunting sumber]

  • sifaté Eukariotik[2]
  • Respirasi aérobik[2]
  • akéh-akéhé sifaté unisélulér. Protista multisélulér duwé awak kang sedherhana[2]
  • Sebagéyan Protista urip bébas, nanging ana uga kang simbiosis karo organisme liya. [2]
  • Akéh-akéhé protista urip ing banyu yaiku urip ing laut utawa ing kolam, danau, kali lan liya-liyané. [2]

Umumé Protista olih panganan nganggo cara iki:

  • fotoautotrof yaiku bisa gawé senyawa organik kompleks lan molekul anorganik sedherhana nganggo énergi cahya. [2]
  • heterotrof yaiku protista kang ora bisa ngganti molekul anorganik dadi organisme organik dadi butuh panganan organik saka lingkungané, carané mangan organisme liya contoné Rhizopoda lan Oomycota[2]

Protista dikelompokaké miturut meh padha karo organisme apa umpamané Protista mirip jamur yaiku jamur lendhir lan jamur banyu. Protista kang meh padha karo kéwan iku Protozoa, lan protista kang meh padha karo tanduran kang dijenengi alga utawa ganggang.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)(Pratiwi, D.A.(2007)."Biologi SMA untuk Kelas X Jilid 1".Jakarta:Erlangga. Hal.57)
  2. ^ a b c d e f g h (id)(Pratiwi, D.A.(2007)."Biologi SMA untuk Kelas X Jilid 1".Jakarta:Erlangga. Hal.58)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Protista&oldid=831642"