Dhokter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Dhokter (saka basa Latin sing tegesé "guru") iku pawongan sing amarga kaèlmuané ngupaya ngobati wong-wong sing lara. Ora kabèh wong sing ngobati panyakit bisa disebut dhokter. Amarga, supaya bisa dadi dhokter biasané kudu ngayahi pendhidhikan lan pelatihan khusus saengga nduwèni gelar ing babagan kedhokteran.

Supaya dadi dhokter, wong kudu ngrampungaké pendhidhikan ing Fakultas Kedhokteran jroning sawetara taun gumantung sistem sing dianggo déning Universitas papan Fakultas Kedhokteran mau.

Ing Indonesia Pendhidhikan Dhokter ngacu marang sawijining Kurikulum Inti Pendhidhikan Dhokter Indonesia (KIPDI). Wektu iki dipigunakaké KIPDI III sing migunakaké sistem Problem Based Learning

Pendhidhikan dhokter ing Indonesia mbutuhaké 10 semester supaya dadi dhokter, 7 semester kanggo ngéntukaké gelar sarjana (Sarjana Kedhokteran/S.Ked) ditambah 3 semester koskap (clerkship) ing Rumah Sakit.

Dhokter sawisé mèlu pendhidhikan lanjut (spesialisasi) umumé dibedakaké dadi:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dhokter ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhokter&oldid=822597"