Hematologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Hematologi iku cawang èlmu kaséhatan sing nyinaoni getih, organ pembentuk getih lan panyakité. Asal tembung saka basa Yunani haima tegesé getih.

Cawang[sunting | sunting sumber]

Hematologi sacara umum dipérang dadi 3 bagéan miturut jinis lan grup sèl getih sing disinaoni.

Pangujian[sunting | sunting sumber]

Pangujian sing umum diayahi kanggo nyelidhiki masalah hematologi dumadi saka:

Pangobatan[sunting | sunting sumber]

Pangobatan dumadi saka:

Laboratorium[sunting | sunting sumber]

Hematologi jroning asil laboratorium nuduhaké asil uji marang sampel getih. Jinis pamriksaan hematologi antara liya:

Jinis pamriksaan satuan nilai rujukan
Hematologi rutin (Hb, Lk, hitung jenis, Trb, LED)
Leukosit (WBC) ribu/µL 5-10
Hemoglobin g/dL P 12-15
Trombosit (PLT)) ribu/µL 150-400
LED (ESR) (Westergren) mm/l jam P<20
Itung jinis leukosit


  • %
  • %
  • %
  • %
  • %
  • %
  • %


  • 0-1
  • 1-3
  • 2-6
  • 50-70
  • 20-40
  • 2-8
  • P 37-43
Masa pendarahan menit 1-6
Masa pembekuan menit 10-15
Masa tromboplastin
  • P
  • K


  • detik
  • detik


  • 30,3 - 41,1
  • 30,3 - 41,1
Fibrinogen
  • P
  • K


  • mg/dL
  • mg/dL


  • 200-400
  • 200-400
D-dimer ng/mL < 300

(Katrangan:nilai rujukan bisa béda-béda ing saben laboratorium)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hematologi&oldid=822514"