Bedhah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ahli bedhah pinuju ngayahi pembedhahan

Bedhah utawa pambedhahan (Basa Inggris: surgery, Basa Yunani: cheirourgia "gawéan tangan") iku spesialisasi jroning kedhokteran sing ngobati panyakit utawa tatu kanthi operasi manual lan instrumen. Ahli bedhah (surgeon) bisa arupa dhokter, dhokter untu, utawa dhokter kéwan sing nduwèni spesialisasi jroning bidang èlmu bedhah.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bedhah&oldid=839514"