Radhiologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dr. Macintyre's X-Ray Film (1896)

Radiologi iku èlmu kedhokteran kanggo ndeleng bagéan njero awak manungsa migunakaké pancaran utawa radhiasi gelombang, yaiku gelombang elektromagnetik utawa gelombang mekanik. Wiwitané frekuensi sing dianggo awangun sinar-x (x-ray) nanging kanthi majuné tèknologi modhèrn banjur migunakaké pamindaian (scanning) gelombang dhuwur banget (ultrasonic) kaya ultrasonography (USG) lan uga MRI (magnetic resonance imaging).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Radhiologi&oldid=883234"