Tèknologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Téknologi punika saking basa Yunani, technologia (τεχνολογία). Salah siji makna teknologi yaiku: cara utawa metode (uga kalebu proses) sing dihasilke kanggo mbantu menungsa njalani urip. Umume teknologi dihasilke saka proses uji coba sing akhire ngasilke cara-cara utawa teknik-teknik tinentu sing luwih efisien.

Masing-masing bidang elmu nduwe pemahaman teknologi dhewe-dhewe sing disesuaike karo kebutuhan-kebutuhan neng bidang elmu masing-masing.

Teknologi sederhana[sunting | sunting sumber]

Awale menungsa ngerasa cukup dibantu uripe liwat bantuan saka teknologi-teknologi sederhana misale: tuas, katrol, bidang miring lan liyane.

Teknologi modern[sunting | sunting sumber]

Penemuan-penemuan mesin uap sing dilanjutke listrik lan elektronik wis ngerobah peradaban menungsa. Menungsa njalani urip dadi luwih gampang, dimensi jarak lan dimensi wektu isa "diakali" ning uga ngelairke dampak-dampak sing bahaya.

Bidang-bidang[sunting | sunting sumber]

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèknologi&oldid=805109"