Panyakit njero

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Panyakit njero iku cawang lan spesialisasi kedhokteran sing nangani diagnosis lan penanganan organ njero tanpa bedhah ing pasien diwasa.

Kanggo dadi dhokter panyakit njero, uga disebut "internis", dhokter kudu ngrampungna pendhidhikan spesialis sajroning 4-5 taun kanggo nyinaoni cara ndiagnosis, lan ngrawat panyakit sing nyerang wong diwasa. Dhokter panyakit njero ing Indonesia diwènèhi gelar SpPD.

Perawatan[sunting | sunting sumber]

Dhokter panyakit njero dilatih kanggo njawab teka-teki masalah diagnosis lan nangani panyakit lan kahanan kronis parah nalika sawetara panyakit sing béda-béda bisa kedadéyan bebarengan.

Subspesialisasi[sunting | sunting sumber]

Dhokter panyakit njero bisa milih praktèk ing panyakit njero sacara umum, utawa njupuk pelatihan tambahan kanggo "subspesialisasi" (superspesialisasi) marang salah siji saka 13 dhaerah panyakit njero, umumé disusun miturut sistem organ. Contoné, spesialisasi jantung, dhokter panyakit njero sing mligi ngenani panyakit jantung. Pelatihan subspesialisasi (biasa disebut "fellowship") biasané merlokaké pelatihan tambahan 1-3 taun sadurungé dadi residen panyakit njero 4-5 taun sing standar.

Ana badan sing ngatur subspesialisasi panyakit njero ing Indonesia, yakuwi Persatuan Ahli Panyakit njero Indonesia.

Ing ngisor iki subspesialisasi sing diakoni déning American Board of Internal Medicine[1].

uga ngakoni kualifikasi tambahan ing tlatah iki

Dhokter panyakit njero uga duwé spesialisasi ing babagan alergi lan imunologi. American Board of Allergy, Asthma, and Immunology minangka badan gabungan antara panyakit njero lan pediatri.

American College of Osteopathic Internists ngakoni subspesialisasi-subspesialisasi ing ngisor iki.[2]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panyakit_njero&oldid=822565"