Kardiologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kardiologi (asal saka basa Yunani: καρδιά (kardia) sing maknané jantung) iku cawang èlmu kedhokteran sing mligi nyinaoni panyakit jantung lan pembuluh getih. Kardiologi umumé dipérang dadi: kelainan jantung gawan, panyakit jantung koroner, gagal jantung, panyakit jantung valvular, aritmia lan elektrofisiologi, sarta kelainan pembuluh getih utawa vaskular (arteri lan vena). Dhokter sing nekuni lan nyambut gawé ing lingkup panyakit jantung lan pembuluh getih disebut Kardiologis utawa Kardiolog.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kardiologi&oldid=822584"