Gagal jantung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gagal jantung
Klasifikasi dan bahan-bahan eksternal
ICD-10 I46
ICD-9 427.5

Gagal jantung iku mandegé sirkulasi normal getih amarga kagagalan saka ventrikel jantung kanggo kontraksi sacara èfèktif wektu systole. Akibat kakurangan panyediaan darah, nyebabaké matiné sèl saka kakurangan oksigén. Cerebral hypoxia, utawa kakurangan panyediaan oksigen menyang utek, nyebabaké korban kélangan kasadharan lan mandheg napasé.

Gagal jantung iku sawijining gawat médhis sing yèn diumbarké ora kaawat bakal nyebabaké pati jroning sawetara menit. Perawatan pisanan utama kanggo gagal jantung yakuwi cardiopulmonary resuscitation.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gagal_jantung&oldid=821704"