Ginekologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
1822

Ginekologi (sacara harfiah maknané "ilmu ngenani wanita") iku cawang èlmu kedhokteran sing mligi nyinaoni panyakit-panyakit sistem reprodhuksi wanita (rahim, vagina lan ovarium). Ing jaman modhèrn iki, mèh kabèh ginekolog uga dadi ahli obstetrik. Bapak ginekologi yakuwi J. Marion Sims.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ginekologi ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ginekologi&oldid=867139"