Calcarea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Calcarea
"Calcispongiae" saking Kunstformen der Natur dening Ernst Haeckel', 1904
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Porifera
kelas: Calcarea
Ordo

Calcarea (basa latinipun calcare = kapur) utawi calcispongiae (basa latin, calci = kapur, spongia = spons) inggih punika kewan cilik saking anggota filum Porifera, balung-balung ingkang wonten ing awaké Calcarea punika kasusun saking kalsium karbonat.

Padatanipun, Calcarea punika alit sanget, ananging gadhah dhuwur kinten-kinten 3-4 inci. Saka 15.000 spesies, ananging namung wonten 400 jinis porifera ing donya ingkang dipunanggep kelas Calcarea. Awake warnané pucet, wujude kaya vas kembang, dompet, kendi, utawa silinder.

Struktur awake ana dalan banyu askonoid, sikonoid, utawa leukonoid. Calcarea menika urip ning segara kang cethék, tuladhane kaya sycon, Clathrina, kaliyan Leucettusa lancifer.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Calcarea&oldid=865387"