Iwak mas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Iwak Mas
Iwak Mas
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Actinopterygii
ordo: Cypriniformes
kulawarga: Cyprinidae
Genus: Cyprinus
Species: C. carpio
Jeneng binomial
Cyprinus carpio
(Linnaeus, 1758)
Iwak Mas

Iwak Mas yaiku iwak kang sisiké wernanè Mas. Iwak iki basa latiné Ciprinus Capio.[1] Iwak mas iki bisa kanggo mbesmi uget-uget lamuk Aedes Aegypti utawa lamuk sing bisa ndadèkakè lara demam berdarah.[2]

Ing Pasar Panorama kutha Bengkulu rega iwak Mas paling dhuwur dhéwé yèn dibandhingaké karo iwak nila lan iwak lélé.[3] Regane iwak mas isih urip Rp 22.000/kg, dene sing wis mati mung Rp 18.000/kg, iwak nila urip Rp 20.000/kg, nila mati Rp 15.000/kg, iwak lèlè urip Rp 20.000/kg, lèlè mati Rp 15.000/kg..[3]

Iwak kang Langka[sunting | sunting sumber]

Diane Rains yaiku wong saka Wisconsin, Amérika Sarékat duwèni iwak mas kang unik. Iwak mase iku diwenehi jeneng Jor-jor.[4] Pranyata iwak mas iki nduwèni kaluwihan yaiku bisa nglagokake piranti musik. kurang luwih rong taun iwak mas iki dilatih kanthi piranti nada saka Bel lonceng.[4] carane yaiku jor-jor narik-narik tali kang kemlewer saka bel lonceng iku.[4] Iwak Mas iki bisa kanggo praktik cuba-cuba ana leb.[5] Iwak mas dikanggoke praktik bisa ngilangake rasa wedi kanthi disuntik nganggo obat sing jenenge lidokain.[5] Iwak iki dipilih amarga utegke meh padha karo mamalia, sing klebu uga manungsa.[5] Panelitian iki dianakake kanggo watu pencolotan muga ing paniliten sabanjure bisa luwih manfaati kanggo manungsa.[5]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Suara Merdeka (Kaundhuh tanggal 5 Mei 2011)
  2. ^ (id) www.suaramerdeka.com (Kaunduh tanggal 5 Mei 2011)
  3. ^ a b (id)regional.kompas.com Kompas Regional(Kaundhuh tanggal 30 April 2011)
  4. ^ a b c (id) [1] (Kaundhuh tanggal 8 Mei 2011)
  5. ^ a b c d (id) [2] (Kaunduh tanggal 11 Mei 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iwak_mas&oldid=830011"