Spesies

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Spesies utawa jenis iku sawijining takson kang dipigunaaké ing taksonomi kanggo nunjuk siji utawa sapérangan klompok individu (populasi) sing padha lan bisa saling mbuahi siji lan sijiné ing saknjeron klompoké (saling mbagi gen) nanging ora bisa karo anggota klompok sing béda. Anggota-anggota ing sawijining spesies menawa saling kawin bisa ngasilaké keturunan kang fertil tanpa alangan reproduktif. Bisa uga, sapérangan klompok ing sawijining spesies ora saling berkawin amarga alangan geografis nanging menawa ditemoaké lan dikawinké bisa ngasilaké keturunan fertil. Loro spesies kang béda menawa saling kawin bakal ngadhepi masalah alangan biologis; menawa ngasilaké keturunan kang séhat, keturunané iki biasané steril/mandul.

Spesies, menawa disebut ing jeneng ilmiah, disingkat sp. (Contoné Phalaenopsis sp. — ateges "sakjenis Phalaenopsis", nemawa jamak disingkat spp.).

Ing taksonomi kéwan ana sawijining tingkat takson ing sakngisoré spesies: subspesies (disingkat ssp. (nanging biasané ora ditulis ing jeneng ilmiah kéwan). Ing taksonomi tetanduran, fungi, lan bakteri ana takson liya sakngisoré subspesies: varietas, subvarietas, lan forma. id;Spesies

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Spesies&oldid=813710"