Kambrium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bumi pada masa Kambrium Tengah.

Kambrium iku période jroning skala wektu géologi sing diwiwiti watara 542 ± 1,0 jtl (yuta taun kapungkur) di pungkasi eon Proterozoikum lan mungkasi watara 488,3 ± 1,7 jtl kanthi diwiwitiné période Ordovisium. Période iki minangka période pisanan éra Paleozoikum saka eon Fanerozoikum. Jeneng "Kambrium" asal saka Cambria, jeneng klasik tumrap Wales, wilayah asal watuan saka période iki pisanan disinanoni.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kambrium ing Wikimedia Commons.

Skala wektu géologi: eon lan éra
(jroning yuta taun)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kambrium&oldid=832424"