Sato kéwan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kewan
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
Kerajaan: Animalia
Phyla
Porifera

Ctenophora
Cnidaria
Placozoa
Bilateria
Acoelomorpha
Orthonectida
Rhombozoa
Myxozoa
Superfilum Deuterostomia
   Chordata
   Hemichordata
   Echinodermata
   Chaetognatha
Superfilum Ecdysozoa
   Kinorhyncha
   Loricifera
   Priapulida
   Nematoda
   Nematomorpha
   Onychophora
   Tardigrada
   Arthropoda
Superfilum Platyzoa
   Platyhelminthes
   Gastrotricha
   Rotifera
   Acanthocephala
   Gnathostomulida
   Micrognathozoa
   Cycliophora
Superfilum Lophotrochozoa
   Sipuncula
   Nemertea
   Phoronida
   Ectoprocta
   Entoprocta
   Brachiopoda
   Mollusca
   Annelida

Kéwan, iku organisme sing digolongké ing karajan Animalia utawa Metazoa. Kéwan iku salah siji makluk urip sing ana ing alam semesta. Kéwan bisa kasusun saka siji sèl (uniselular) utawa akèh sèl (multiselular).

Para èlmuwan nglasifikasiaké kéwan dadi 2 klompok utama, yaiku kéwan nduwé balung mburi lan kéwan tanpa balung mburi.

Kéwan uga diklasifikasiké miturut jinis panganané.

Sato Kéwan[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki, daftar sato kéwan dituduhaké.

Manuk[sunting | sunting sumber]

Kleru?[sunting | sunting sumber]

Mangga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sato_kéwan&oldid=886329"