Tinggi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tinggi
Cimex lectularius
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
ordo: Hemiptera
Suborder: Heteroptera
Infraorder: Cimicomorpha
Superkulawarga: Cimicoidea
kulawarga: Cimicidae
Latreille, 1802
Subfamilies, Genera & Species

Subfamily Afrociminae

Subfamily Cimicinae

Subfamily Cacodminae

Subfamily Haematosiphoninae

Subfamily Latrocimicinae

Subfamily Primicimicinae

Tinggi yaiku srangga parasit saka keluarga Cimicidae. Kayadéné tuma, tinggi kawentar dadi kéwan cilik kang nyesep getih manungsa lan kewan getih panas liyané. Tinggi seneng manggoN ing sakjeroning omah, utamané ing peturon. Kéwan iki seneng ngendhog ing papan-papan temlesep ing peturon, kasur, bantal lan sakpituruté. Kéwan iki umumé nyesep getih nalika wengi tanpa dirasa, lan tilasé bakal ninggalaké bintul werna abang, gatel lan panas. Kéwan iki uga nduwèni ganda kang ora enak.

Kéwan iki uga disebut kepinding, bangsat, lan Kutu busuk.

Perilaku[sunting | sunting sumber]

Tinggi kang ndhelik ing bolongan sekrup

Perluné getih[sunting | sunting sumber]

Tinggi merlokakaé getih kanggo uripé wiwit netes nganti diwasa.[1] Umume kewan iki tinemu ing peturon, kursi lan sofa. Ing Indonesia, tinggi umum tinemu ing omah, hotel, kursi biyuskup lan papan umum liyané. [1]

Perkembangbiakan[sunting | sunting sumber]

Tinggi wadon bisa ngendhog nganti 200 iji, utawa 3-4 papat iji saben dina. Umur 5 sasi, tinggi wis dadi diwasa lan bisa urip nganti umur 10 sasi.[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tinggi&oldid=834333"