Manuk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Manuk
Temporal range: Biyèn Jurassic - Saiki
Peregrine Falcon, (Red-capped Falcon) Falco peregrinus babylonicus Sclater
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
(unranked): Archosauria
kelas: Aves
Linnaeus, 1758

Manuk utawa Peksi|Péksi iku anggota klompok kéwan kanthi balung mburi (vertebrata) sing nduwé wulu lan sewiwi|sèwiwi. Fosil manuk paling tuwa ditemokaké ing Jèrman lan ditepungi minangka Archeopteryx.

Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka manuk kolibri sing cilik mungil nganti manuk unta, sing luwih dhuwur tinimbang wong. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 spesies manuk ing saindhenging donya; watara 1.500 jinis ing antarané ditemokaké ing Indonésia. Manéka jinis manuk iki sacara èlmiah digolongaké jroning kelas Aves.

Manéka jinis manuk[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk&oldid=814632"