Manuk Jalak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Jalak)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jalak
Jalak Jawa (Jalak kebo)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Passeriformes
kulawarga: Sturnidae
Kulawarga

Sturnus
Leucopsar
Acridotheres

Jalak (Ingg. starling) yaiku jeneng kulawarga manuk oceh saka suku Sturnidae. Manuk kang umume wujudé (kira-kira 20-25 cm), gagah, nduweni cucuk kang kuat, lancip lan lurus. Sikilé dawa padha karo awaké lan manuk iki akeh nyusuh ana ing wit kang bolong.Manuk jalak uga gampang dijinakake , lan asring diingoni ana ing kandang utawa ana ing tlatah jawa asring kasebut kurungan. Manuk saka kaluwarga Sturnidae bisa ditemui ana ing sakubeng tlatah ing indonésia utamané ana ing Pulo Sumatra , Jawa , lan Bali . Uga manuk jalak uga kasebar ana ing dhaerah kulon Bangladesh , Bhutan , Kamboja , China , India , Laos , Myanmar , Nepal , Pakistan , lan Thailand[1].

Pakan[sunting | sunting sumber]

Pakan sakdina-dina akeh mangan sak anané pangganan mulai saka woh-wohan nganti wiji-wijian. Manuk Jalak ana ini kurungan biasane dipakani arupa voer, woh , gedang, kroto, lan anggo-anggo.

Lanang wedhoké[sunting | sunting sumber]

Susah banget mbèdakake manuk jalak lanang lan wadon. Biasané digoleki ing bagean kloaka lan Jalak lanang ing bagean kloaka kang métu.

Jalak Bali

Jenis[sunting | sunting sumber]

Jenise kira-kira ana 25 jenis jalak lan kulawargane kerabat, yaitu perling lan beo, ing Indonésia.

Mumpangat[sunting | sunting sumber]

Biasané manuk kasebut digandrungi wong kang ana ing [[kuta] utawa ana ing desa, uga akeh kang nyenengngi wujud lan suarané kanggo ocehan [3]. Manuk Jalak uga ngandut khasiat kang unik yaiku :


  1. Bisa warasake lemes syahwat.
  2. Bisa nahan banyu mani kang cepet métu.
  3. Bisa ngobati ambekan sésék (sesak napas)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_Jalak&oldid=829890"