Gagak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gagak
Corvus corax
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Passeriformes
kulawarga: Corvidae
Genus: Corvus
Linnaeus, 1758

Gagak iku salah sijiné kulawarga manuk oceh (Passeriformes) Kulawarga kéwan kalebu marga Corvus, suku Corvidae.

Kulawarga kabeh jinis manuk iki ukurané gedhe lan werna wuluné ireng. Dhaérah uripé sumebar ana ing tlatah benua lan pulo, kajaba ing tlatah Amérika Kidul.

Ing antarané kaluwarga bèbèk (ing basa krama saring kasebut kambangan), gagak nduweni kapinteran kang dhuwur [1].Kéwan iki nduweni kapinteran sinau lan bisa cegah masalah lan mumpangatake isi kang ana ing sakubenge.Sakjroning kabudayaan lan mitologi, manuk gagak asring dikaitake ing kajadian kang ala (buruk).Ing Eropa, gagak dipercaya kanggo manuk ingonan (sato inggon) ing kaluwarga penyihir.Ing tlatah Indonésia, gagak alas dianggep bisa ndadekake tuladha kasusahan kang kabukti[1] . Uga Bisa dipercaya sate gagak dipercaya kanggo ngundang gènderuwa.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id) [http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4286965.stm. Burung Gagak. kaunduh ing tanggal 09-03-2011


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gagak&oldid=829657"