Alas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining alas ing Pulo San Juan, Amérika Sarékat.

Alas utawa wana iku sawijining kawasan sing dituwuhi wit-witan sing ketel. Kawasan-kawasan kaya iki ana ing tlatah-tlatah sing amba ing donya lan nduwèni fungsi minangka penampung karbon dioksida (carbon dioxide sink), habitat sato kéwan, modulator arus hidrologika, sarta panglestari lemah, lan minangka salah siji aspèk biosfér Bumi sing paling wigati.

Alas iku wangun kauripan sing kasebar ing donya. Kita bisa nemokaké alas ing dhaérah tropis lan ing dhaérah sing hawané anyep, ing dhataran cendhèk lan ing pagunungan, ing pulo cilik lan ing bawana gedhé.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alas&oldid=822299"