Habitat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Habitat (saking basa Latin ingkang tegesipun manggèni) punika papan ing pundi satunggaling spesies gesang kaliyan kembang-biak. Dhasaripun, habitat punika lingkungan—paling mboten lingkungan fisikipun & mdash; ing saubengipun populasi satunggaling spesies ingkang gadhah pangaruh saha dipuntrapaken déning spesies punika.

Awalipun miturut Clements & Shelford (1939), habitat punika lingkungan fisik ingkang wonten saubengipun spesies, utawi populasi spesies, utawi kelompok spesies, utawi komunitas.

Ing ngèlmu ekologi, menawi ing satunggaling papan wonten pinten-pinten spesies ingkang gesang sami-sami (dados bagi-bagi habitat ingkang sami) mila habitat punika dipunwasani biotop

Bioma punika satunggaling kelompok tetandhuran utawi sato kéwan ingkang manggèn ing satunggiling habitat ing satunggiling lokasi géografis.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Clements, Frederic E., and Victor E. Shelford. 1939. Bio-ecology. New York: John Wiley & Sons. 425 kaca.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Habitat&oldid=804739"