Pacet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pacet
Pacet ing sandhuwuring watu
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Annelida
kelas: Clitellata
Subkelas: Hirudinea
Lamarck, 1818
Ordo

Arhynchobdellida utawa Rhynchobdellida
Ana kaorasepatakatn ngenani panglompokan Hirudinea; apa kudu arupa kelas dhéwé utawa subkelas saka Clitellata.

Pacet iku kéwan sing kagabung jroning filum Annelida subkelas Hirudinea. Ana jinis pacet sing bisa urip ing dharatan, banyu tawa, lan segara. Kaya déné kerabaté, Oligochaeta, pacet duwé klitelum. Kaya déné cacing lemah, pacet uga hermaprodit (duwé kelamin dhobel). Pacet obat Eropah, Hirudo medicinalis, wis ana kawit biyèn dimupangataké kanggo ngetokaké getih (plebotomi) sacara médhis.

Kabèh spesies pacet iku karnivora. Sapérangan arupa predator, éntuk pangan saka manéka jinis invertebrata kayata cacing, keong, utawa larva srangga.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pacet&oldid=826379"