Mliwis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mliwis
Mliwis (Dendrocygna javanica) ing Weltvogelpark Walsrode (Walsrode Bird Park, Jerman)
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Anseriformes
kulawarga: Anatidae
Subkulawarga: Dendrocygninae
Genus: Dendrocygna
Species: D. javanica
Jeneng binomial
Dendrocygna javanica
(Horsfield, 1821)
Papan sebaran mliwis

Mliwis iku arane jeneng manuk kang urip ing panggon banyu. Mliwis duwéni sirah sing wernane kuning pucet, semono uga gulu lan bageyan awak ngisoré. mliwis iku jenis kéwan sing senengane nglumpuk. Mliwis urip ana ing banyu kang tawar sing biyasane akeh wit-witane. Menawa gawe susuh, biyasane mliwis gunakake susuh tilas manuk liyane. Yèn ngendhog, mliwis bisa ngetokake nganti 6-12 endhog.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Mliwis utawa Lesser Wishtling Duck iki isa uga dijipuk dagingé. Miturut data taun (2006), cacahe mliwis ing Danau Mahakam Kalimantan Wétan (2004) kurang luwih 120.000-165.000 mliwis 95%-é utawa 114.000 – 156.000 dipasaraké ing Banjarmasin.

Saka asil peneliten Fakultas Kehutanan Universitas Mulawarman , Balai KOnservasi Sumber Daya Alam (BKSDA) Kalimantan Wétan lan Universitas Amsterdam Belanda mènèhi dudutan menawa 2 tahun kepungkur uwis nyekel 28.629 mliwis kembang ing Danau Mahakam Kalimantan Timur.

Kéwan iki durung akèh ditemokaké mupangaté. Ing Indonésia ana 15 werna Mliwis, loro ing antarané wis bisa dibudidaya yaiku, Dendrocygna javanica (mliwis watu) lan Dendrocygna arculata (mliwis kembang).

mliwis kalebu kewan sing dilindhungi, saengga dijaga kanthi apik, nanging ing Indonesia, kewan iki durung kalebu kewan liar sing dilindhungi.[2]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ {{{author}}} (2009). "Dendrocygna javanica." {{{IUCN_Year}}} IUCN Red List of Threatened Species. IUCN {{{IUCN_Year}}}.
  2. ^ Merintis Jalan Berbisnis Belibis
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mliwis&oldid=834196"