Kalimantan Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Kalimantan Wétan
Provinsi Kalimantan Wétan
Coat of arms of East Kalimantan.svg
Lambang Kalimantan Wétan
Motto: "Ruhui Rahayu"
Péta Kalimantan Wétan ing Indonésia
Dina Dadi: 1 Januari 1957
Ibukutha: Samarinda
Gubernur: H.Awang Faroek Ishak
Jembar
 - Total:

245.237,80 km²
Daerah Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.750.369 (2004)
+/- 11.22 / km²
Suku: Suku Banjar, Suku Dayak, Suku Jawa, Suku Kutai lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: Basa Indonésia, Basa Dayak lan liyane
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Kalimantan Wétan (basa Indonésia: Provinsi Kalimantan Timur), iku katata jroning 7 kabupatèn lan 3 kutha. Ibukuthané yaiku Kutha Samarinda.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Berau
  2. Kabupatèn Kutai Kulon
  3. Kabupatèn Kutai Kartanegara
  4. Kabupatèn Kutai Wétan
  5. Kabupatèn Mahakam Ulu
  6. Kabupatèn Paser
  7. Kabupatèn Penajam Paser Lor
  8. Kutha Balikpapan
  9. Kutha Bontang
  10. Kutha Samarinda


Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalimantan_Wétan&oldid=888143"