Jambi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Jambi
Jambi symbol.jpg
Lambang Jambi
Motto: "Sepucuk Jambi Sembilan Lurah"
Péta Jambi ing Indonesia
Dina Dadi: 25 Juni 1958
Ibukutha: Jambi
Gubernur: Zulkifli Nurdin
Jembar
 - Total:

53.435,72 km2
Daerah Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.575.731
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Melayu, Wong Kubu, Wong Kerinci lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonesia, basa Melayu lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Jambi iku ketata saking 9 kabupatèn lan 1 kutha. Ibukuthane yaiku Jambi.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bungo
  2. Kabupatèn Kerinci
  3. Kabupatèn Merangin
  4. Kabupatèn Muaro Jambi
  5. Kabupatèn Sarolangun
  6. Kabupatèn Tanjung Jabung Wétan
  7. Kabupatèn Tanjung Jabung Kulon
  8. Kabupatèn Tebo
  9. Kutha Jambi

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jambi&oldid=813456"