Kalimantan Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Kalimantan Barat
Provinsi Kalimantan Kulon
West Kalimantan Emblem.svg
Lambang Kalimantan Kulon
Motto: "Akcaya"
Péta Kalimantan Kulon ing Indonesia
Dina Dadi: 1 Januari 1957
Ibukutha: Pontianak
Gubernur: Cornelis MH
Jembar
 - Total:

146.807 km²
Daerah Tk. II
 - Cacah:

10 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.073.304 (2004)
+/- --- / km²
Suku: Suku Melayu, Suku Dayak, Suku Tionghoa, Suku Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonesia, basa Dayak lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kalimantan Kulon (basa Indonésia: Provinsi Kalimantan Barat), iku ketata saking 10 kabupatèn lan 2 kutha. Ibukuthane yaiku Pontianak.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bengkayang
  2. Kabupatèn Kapuas Hulu
  3. Kabupatèn Kayong Lor
  4. Kabupatèn Ketapang
  5. Kabupatèn Landak
  6. Kabupatèn Melawi
  7. Kabupatèn Pontianak
  8. Kabupatèn Sambas
  9. Kabupatèn Sanggau
  10. Kabupatèn Sekadau
  11. Kabupatèn Sintang
  12. Kabupatèn Kubu Raya
  13. Kutha Pontianak
  14. Kutha Singkawang

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalimantan_Kulon&oldid=813381"