Sumatra Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul
Motto: "Bersatu Teguh"
Péta Sumatra Kidul ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Palembang
Gubernur: Syahrial Oesman
Jembar
 - Total:

113.339 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

10 Kabupatèn lan 4 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 6.275.945 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Wong Komering lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: basa Indonesia lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Sumatra Kidul' (basa Indonésia: Provinsi Sumatra Selatan), iku katata jroning 10 kabupatèn lan 4 kutha. Provinsi iku dumunung ing sisih kidul Pulo Sumatra. Provinsi iku ibukuthane ing Palembang. Geografis provinsi Sumatra Kidul wewatesan karo Provinsi Jambi ing sisih lor, Provinsi Kapuloan Bangka Belitung ing wetan, Provinsi Lampung ing kidul lan Provinsi Bengkulu ing sisih kulon.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Banyuasin
  2. Kabupatèn Empat Lawang
  3. Kabupatèn Lahat
  4. Kabupatèn Muara Enim
  5. Kabupatèn Musi Banyuasin
  6. Kabupatèn Musi Rawas
  7. Kabupatèn Ogan Ilir
  8. Kabupatèn Ogan Komering Ilir
  9. Kabupatèn Ogan Komering Ulu
  10. Kabupatèn Ogan Komering Ulu Wétan
  11. Kabupatèn Ogan Komering Ulu Kidul
  12. Kutha Lubuklinggau
  13. Kutha Pagar Alam
  14. Kutha Palembang
  15. Kutha Prabumulih

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumatra_Kidul&oldid=855656"