Kutha Palembang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Palembang
Lambang Kutha Palembang
Lambang Kutha Palembang
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Selatan Kota Palembang
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

224 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

14 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Melayu lan liyané
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Melayu lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kutha Palembang iku salahsiji kutha neng provinsi Sumatra Kidul lan dadi ibukutha provinsi iki. Jembar wilayah kutha iki ± 224 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang lor lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Palembang ketata jroning 14 kecamatan, --- kelurahan / desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kutha iki yaiku:

  1. Bukit Kecil
  2. Gandus
  3. Ilir Barat I
  4. Ilir Barat II
  5. Ilir Timur I
  6. Ilir Timur II
  7. Kalidoni
  8. Kemuning
  9. Kertapati
  10. Plaju
  11. Sako
  12. Seberang Ulu I
  13. Seberang Ulu II
  14. Sukarame

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Palembang
Kutha Palembang
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Palembang&oldid=812246"