Bengkulu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Bengkulu
Lambang Bengkulu
Lambang Bengkulu
Motto: " ---"
Péta Bengkulu ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kutha Bengkulu
Gubernur: ---
Jembar
 - Total:

19.788,70 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

8 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.000.000 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Suku Bengkulu, Wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Animisme lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Bengkulu (Basa Walanda: Benkoelen utawa Bengkulen, Basa Inggris: Bencoolen, Cithakan:Lang-ms) bageyan kidul-kulon pulo Sumatra yaiku sawijining provinsi kang dumunung ana ing Pulo Sumatra, Indonesia. Ing sisih lor wewatesan karo Sumatra Kulon, ing sisih Wétan karo Jambi lan Sumatra kidul, sisih kidul wewatesan karo kutha Lampung.Uga katata jroning 8 kabupatèn lan 1 kutha.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bengkulu Kidul
  2. Kabupatèn Bengkulu Lor
  3. Kabupatèn Bengkulu Tengah
  4. Kabupatèn Kaur
  5. Kabupatèn Kepahiang
  6. Kabupatèn Lebong
  7. Kabupatèn Muko-Muko
  8. Kabupatèn Rejang Lebong
  9. Kabupatèn Seluma
  10. Kutha Bengkulu

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bengkulu&oldid=808588"