Kabupatèn Kepahiang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Kepahiang
Kepahiang.png
Lambang Kepahiang
Motto: "---"
Lokasi Kepahiang.jpg
Dina Dadi: 18 Desember 2003
Ibukutha: Kepahiang
Bupati: Bando Amin
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

664,8 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

4 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 94.440
+/- 147 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Bengkulu, Wong Melayu lan liyané
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Bengkulu lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Kepahiang iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bengkulu, kutha --- iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 664,8 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Kepahiang katata jroning 4 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Bermani Ilir
  2. Kepahiang
  3. Tebat Karai
  4. Ujan Mas

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Bengkulu