Banten

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Banten
Lambang Provinsi Banten
Lambang Provinsi Banten
Motto: "Iman Taqwa"
Péta Banten ing Indonesia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kutha Serang
Gubernur: Hj, RT. Atut Chosiyah (PLT)
Jembar
 - Total:

9.160,70 km²
Dhaérah Tingkat II
 - Cacah:

4 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 7.451.300 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Wong Banten,Wong Betawi, Wong Sundha, Wong Jawa, Wong Baduy lly
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha, Basa Jawa (Dhialek Banten) lan Basa Indonesia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Daerah:

Provinsi Banten iku salah siji provinsi ing pulo Jawa, dunungé ana ing sisih kuloné Dhaérah Khusus Ibukutha Jakarta. Provinsi iki katata jroning papat kabupatèn lan telu kutha.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Lebak
  2. Kabupatèn Pandeglang
  3. Kabupatèn Serang
  4. Kabupatèn Tangerang
  5. Kutha Cilegon
  6. Kutha Tangerang
  7. Kutha Tangerang Kidul
  8. Kutha Serang


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banten&oldid=805954"