Kabupatèn Serang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Serang
Lambang Serang.jpg
Lambang Serang
Motto: "Sepi in pamrih Rame in Gawe"
Gambar:Lokasi Serang.jpg
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Serang
Bupati: Taufik Nuriman
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.734,095 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

32 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.786.000 jiwa (2003)
+/- 962,53/km²n
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa Serang, Basa Sundha lan Basa Indonesia

Kabupatèn Serang iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Banten, lokasiné ing sisih kulon pulo Jawa, Kutha Serang iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : Tirtayasa lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 1.734,095 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Serang katata jroning 32 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Serang yaiku:

  1. Kecamatan Anyar
  2. Kecamatan Baros
  3. Kecamatan Binuang
  4. Kecamatan Bojonegara
  5. Kecamatan Carenang
  6. Kecamatan Cikande
  7. Kecamatan Cikeusal
  8. Kecamatan Cinangka
  9. Kecamatan Ciomas
  10. Kecamatan Cipocok Jaya
  11. Kecamatan Ciruas
  12. Kecamatan Curug
  13. Kecamatan Jawilan
  14. Kecamatan Kasemen
  15. Kecamatan Kibin
  16. Kecamatan Kopo
  17. Kecamatan Kragilan
  18. Kecamatan Kramatwatu
  19. Kecamatan Mancak
  20. Kecamatan Pabuaran
  21. Kecamatan Padarincang
  22. Kecamatan Pamarayan
  23. Kecamatan Petir
  24. Kecamatan Pontang
  25. Kecamatan Puloampel
  26. Kecamatan Serang
  27. Kecamatan Taktakan
  28. Kecamatan Tanara
  29. Kecamatan Tirtayasa
  30. Kecamatan Tunjung Teja
  31. Kecamatan Walantaka
  32. Kecamatan Waringinkurung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Banten
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Serang&oldid=806432"