Kabupatèn Lebak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Lebak
Lambang Lebak.jpg
Lambang Lebak
Motto: "Iman Aman Uman Amin"
Locator kabupaten lebak.png
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Rangkas Bitung
Bupati: H. Mulyadi Jaya Baya
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.304,47 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

23 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.125.000 (2003)
+/- 361 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, Wong Baduy, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonesia

Kabupaten Lebak iku salah siji kabupaten ing Provinsi Banten, lokasine ing sisi kulon pulo Jawa, kutha Rangkas Bitung iku ibukutha kabupatene, kota-kota liyane : Lebak, Malingping lan liya-liyane. Luas wilayah Kabupaten iki ± 1.304,47 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

60 18' - 70 00' Lintang kidul lan 1050 25'- 1060 30' Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lebak katata jroning 23 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Lebak yaiku:

  1. Kecamatan Banjarsari
  2. Kecamatan Bayah
  3. Kecamatan Bojongmanik
  4. Kecamatan Cibadak
  5. Kecamatan Cibeber
  6. Kecamatan Cijaku
  7. Kecamatan Cikulur
  8. Kecamatan Cileles
  9. Kecamatan Cilograng
  10. Kecamatan Cimarga
  11. Kecamatan Cipanas
  12. Kecamatan Curugbitung
  13. Kecamatan Gunungkencana
  14. Kecamatan Leuwidamar
  15. Kecamatan Maja
  16. Kecamatan Malingping
  17. Kecamatan Muncang
  18. Kecamatan Panggarangan
  19. Kecamatan Rangkasbitung
  20. Kecamatan Sajira
  21. Kecamatan Sobang
  22. Kecamatan Wanasalam
  23. Kecamatan Warunggunung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Banten
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Lebak&oldid=805957"