Kutha Tangerang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kutha Tangerang[sunting | sunting sumber]

KOTA TANGERANG

Lambang Kota Tangerang.jpg
Lambang Kota Tangerang
Motto: "Bhakti Karya Adhi Kertarahardja"
Gambar:Lokasi Kutha Tangerang.jpg
Dina Dadi: ...
Walikutha:

Arief Rachadiono Wismansyah[sunting | sunting sumber]

Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

164,54 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

13 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.487.000 (2003)
+/- 9.037 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Betawi, Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Betawi, Basa Sundha lan Basa Indonesia

Kutha Tangerang iku salah siji kutha ing provinsi Banten. Jembar wilayah kutha iki ± 164,54 Km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Tangerang ketata saking 13 kecamatan, -- kelurahan/desa. Kecamatan-Kecamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Kecamatan Batuceper
  2. Kecamatan Benda
  3. Kecamatan Cibodas
  4. Kecamatan Ciledug
  5. Kecamatan Cipondoh
  6. Kecamatan Jatiuwung
  7. Kecamatan Karangtengah
  8. Kecamatan Karawaci
  9. Kecamatan Larangan
  10. Kecamatan Neglasari
  11. Kecamatan Periuk
  12. Kecamatan Pinang
  13. Kecamatan Tangerang

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Tangerang
Kutha Tangerang
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334
Bali menyang: Banten
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Tangerang&oldid=879832"