Kutha Bekasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Bekasi
Lambang Kota Bekasi.jpg
Lambang Kutha Bekasi
Motto: "---"
Locator kota bekasi.png
Dina Dadi: 14 Maret 1997 (umur 17)
Walikutha: H. Akhmad Zurfaih
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

210,49 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

12 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.932.000 (2003)
+/- 9.178 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Betawi, Basa Sundha lan Basa Indonesia

Kutha Bekasi iku salahsiji kutha ing provinsi Jawa Kulon. Jembar wilayah kutha iki ± 210,49 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Bekasi ketata saking 12 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Kecamatan Bantar Gebang
  2. Kecamatan Bekasi Barat
  3. Kecamatan Bekasi Selatan
  4. Kecamatan Bekasi Timur
  5. Kecamatan Bekasi Utara
  6. Kecamatan Jatiasih
  7. Kecamatan Jatisampurna
  8. Kecamatan Medan Satria
  9. Kecamatan Mustika Jaya
  10. Kecamatan Pondok Gede
  11. Kecamatan Pondok Melati
  12. Kecamatan Rawa Lumbu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Bekasi
Kutha Bekasi
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bekasi&oldid=882469"