Kutha Medan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Medan
Medan coa.png
Lambang Kutha Medan
Motto: "Bekerja sama dan sama- sama bekerja untuk kemajuan dan kemakmuran Kota Medan metropolitan (Indonesia)"
Lokasi Sumatera Utara Kota Medan.svg
Dina Dadi: ---
Walikutha: Abdillah
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

265,10 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

21 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.035.018 (2010)
+/- 7.681 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kutha Medan iku salahsiji kutha neng provinsi Sumatra Lor uga dadi ibukutha provinsi iki. Jembar wilayah kutha iki ± 265,10 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

3º 30' - 3º 43' Lintang lor lan 98º 35' - 98º 44' Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Medan ketata jroning 21 kecamatan, 151 kelurahan. Kecamatan-Kecamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Medan Amplas
  2. Medan Area
  3. Medan Kulon
  4. Medan Baru
  5. Medan Belawan
  6. Medan Deli
  7. Medan Denai
  8. Medan Helvetia
  9. Medan Johor
  10. Medan Kutha
  11. Medan Labuhan
  12. Medan Maimun
  13. Medan Marelan
  14. Medan Perjuangan
  15. Medan Petisah
  16. Medan Polonia
  17. Medan Selayang
  18. Medan Sunggal
  19. Medan Tembung
  20. Medan Wetan
  21. Medan Tuntungan
  22. Media Tytedi, Media-Media Tyedi



  1. Media Tytedi Tytedi</ref>

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Medan
Kutha Medan
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Medan&oldid=885400"