Jawa Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Jawa Kulon
Lambang Jawa Kulon
Lambang Jawa Kulon
Motto: "Gemah Ripah Repeh Rapih"
Tegese:"Makmur Sentosa Sederhana Rapi"
Péta Jawa Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kutha Bandung
Gubernur: H. Ahmad Heryawan
Jembar
 - Total:

55.390 km²
Daerah Tingkat II
 - Cacah:

16 Kabupaten lan 9 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 32.000.000
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Sundha, Wong Jawa, Wong Cina lll.
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Dhaérah:

Jawa Kulon utawa (basa Indonésia:Jawa Barat), iku provinsi Indonésia sing dunungé ana kuloné propinsi Jawa Tengah. Propinsi iki minangka papan sing pedunung wong Sundha né manggon paling akèh sacara rélatif.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bandung
  2. Kabupatèn Bandung Kulon
  3. Kabupatèn Bekasi
  4. Kabupatèn Bogor
  5. Kabupatèn Ciamis
  6. Kabupatèn Cianjur
  7. Kabupatèn Cirebon
  8. Kabupatèn Garut
  9. Kabupatèn Indramayu
  10. Kabupatèn Karawang
  11. Kabupatèn Kuningan
  12. Kabupatèn Majalengka
  13. Kabupatèn Purwakarta
  14. Kabupatèn Subang
  15. Kabupatèn Sukabumi
  16. Kabupatèn Sumedang
  17. Kabupatèn Tasikmalaya
  18. Kutha Bandung (ibukutha provinsi)
  19. Kutha Banjar
  20. Kutha Bekasi
  21. Kutha Bogor
  22. Kutha Cimahi
  23. Kutha Cirebon
  24. Kutha Depok
  25. Kutha Sukabumi
  26. Kutha Tasikmalaya
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jawa_Kulon&oldid=840266"