Kutha Tasikmalaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Tasikmalaya
Lambang Kota Tasikmalaya.jpg
Lambang Kutha Tasikmalaya
Motto: "---"
Locator kota tasikmalaya.png
Dina Dadi: ...
Walikutha: H. Bubun Bunyamin
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

471,62 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

8 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 579.128 (2003)
+/- 1.228 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonesia

Kutha Tasikmalaya iku salahsiji kutha ing provinsi Jawa Kulon. Jembar wilayah kutha iki ± 471,62 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Tasikmalaya ketata saking 8 kecamatan, 69 kelurahan lan desa. Kecamatan-Kecamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Kecamatan Cihideung
  2. Kecamatan Cibeureum
  3. Kecamatan Cipedes
  4. Kecamatan Indihiang
  5. Kecamatan Kawalu
  6. Kecamatan Mangkubumi
  7. Kecamatan Tamansari
  8. Kecamatan Tawang

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Jawa Kulon
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Tasikmalaya&oldid=805805"