Kabupatèn Purwakarta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Purwakarta
Lambang Purwakarta.png
Lambang Purwakarta
Motto: "Wibawa Karta Raharja"
Locator kabupaten purwakarta.png
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Kutha Purwakarta
Bupati: H. Lily Hambali
Wakil Bupati: Dedy Mulyadi
Jembar
 - Total:

969,82 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

17 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 760.000 (2003)
+/- 784 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonesia

Kabupatèn Purwakarta iku salah siji kabupatèn ing Jawa Kulon. Jembar wilayah kabupatèn iki ± 969,82 km² utawa 97.172 hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

107o30' - 107o40' Bujur wétan dan 6o25' - 6o45' Lintang kidul

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Purwakarta ketata saking 17 kecamatan, 9 kelurahan lan 183 desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Kecamatan Babakancikao
  2. Kecamatan Bojong
  3. Kecamatan Bungursari
  4. Kecamatan Campaka
  5. Kecamatan Cibatu
  6. Kecamatan Darangdan
  7. Kecamatan Jatiluhur
  8. Kecamatan Kiarapedes
  9. Kecamatan Maniis
  10. Kecamatan Pasawahan
  11. Kecamatan Plered
  12. Kecamatan Pondoksalam
  13. Kecamatan Purwakarta
  14. Kecamatan Sukasari
  15. Kecamatan Sukatani
  16. Kecamatan Tegalwaru
  17. Kecamatan Wanayasa

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Jawa Kulon