Kutha Bandhung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Bandhung
Lambang Kota Bandung.jpg
Lambang Kutha Bandung
Motto: "---"
Locator kabupaten bandung.png
Dina Dadi: 25 September 1810
Walikutha: Dada Rosada
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

167,67 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

26 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.510.982 jiwa (2004)
+/- 14.973,06/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sunda lan Basa Indonesia

Kutha Bandhung (basa Indonesia: Bandung), iku ibukutha provinsi Jawa Kulon. Wiyar wilayah kutha iki ± 167,67 km² utawa --- hektar.

Géografis[sunting | sunting sumber]

107° Bujur wetan lan 6° 55’ Lintang kidul

Pamarèntahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Bandung ketata saking 26 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Kecamatan Andir
  2. Kecamatan Arcamanik
  3. Kecamatan Astana Anyar
  4. Kecamatan Babakan Ciparay
  5. Kecamatan Bandung Kidul
  6. Kecamatan Bandung Kulon
  7. Kecamatan Bandung Wetan
  8. Kecamatan Batununggal
  9. Kecamatan Bojongloa Lor
  10. Kecamatan Bojongloa Kidul
  11. Kecamatan Cibeunying Lor
  12. Kecamatan Cibeunying Kidul
  13. Kecamatan Cibiru
  14. Kecamatan Cicadas
  15. Kecamatan Cicendo
  16. Kecamatan Cidadap
  17. Kecamatan Coblong
  18. Kecamatan Kiaracondong
  19. Kecamatan Lengkong
  20. Kecamatan Margacinta
  21. Kecamatan Rancasari
  22. Kecamatan Regol
  23. Kecamatan Sukajadi
  24. Kecamatan Sukasari
  25. Kecamatan Sumurbandung
  26. Kecamatan Ujungberung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Bandung view from the peak.jpg

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Jawa Kulon
Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Bandhung
Kutha Bandhung
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bandhung&oldid=805773"