Kabupatèn Indramayu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Indramayu
Lambang Indramayu.jpg
Lambang Indramayu
Motto: "---"
Locator kabupaten indramayu.png
Dina Dadi: 7 Oktober 1527
Ibukutha: Kutha Indramayu
Bupati: Irianto M.S. Syafiuddin
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.000,99 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

28 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.749.000 (2003)
+/- 874 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonesia

Kabupatèn Indramayu iku salah siji kabupatèn ing Jawa Kulon. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 2.000,99 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

107"51'-108"36' Bujur wetan lan 6"15' - 6"40' Lintang kidul

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Indramayu ketata saking 31 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Kecamatan Anjatan
  2. Kecamatan Arahan
  3. Kecamatan Balongan
  4. Kecamatan Bangodua
  5. Kecamatan Bongas
  6. Kecamatan Cantigi
  7. Kecamatan Cikedung
  8. Kecamatan Gabuswetan
  9. Kecamatan Gantar
  10. Kecamatan Haurgeulis
  11. Kecamatan Indramayu
  12. Kecamatan Jatibarang
  13. Kecamatan Juntiyuat
  14. Kecamatan Kandanghaur
  15. Kecamatan Karangampel
  16. Kecamatan Kedokan Bunder
  17. Kecamatan Kertasemaya
  18. Kecamatan Krangkeng
  19. Kecamatan Kroya
  20. Kecamatan Lelea
  21. Kecamatan Lohbener
  22. Kecamatan Losarang
  23. Kecamatan Pasekan
  24. Kecamatan Patrol
  25. Kecamatan Sindang
  26. Kecamatan Sliyeg
  27. Kecamatan Sukagumiwang
  28. Kecamatan Sukra
  29. Kecamatan Terisi
  30. Kecamatan Tukdana
  31. Kecamatan Widasari

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Jawa Kulon