Kabupatèn Bandhung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bandhung
Lambang Kabupatèn Bandhung
Lambang Kabupatèn Bandhung
Motto: "Repeh Rapih Kerta Raharja"
Locator kabupaten bandung.png
Dina Dadi: 20 April 1641 M
Ibukutha: Soreang
Bupati: H. Obar Sobarna
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.000,91 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

45 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.134.504 (2003)
+/- 2.066 / km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Bandhung (panulisan jroning Basa Indonesia lan Basa Sundha: Bandung), iku salah siji kabupatèn ing Jawa Kulon, lokasine ing tengah-tengah, kutha Sorèang iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyane : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 2.000,91 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

6°41`-7°19` Lintang kidul lan 107°22`-108°5` Bujur wétan

Pemeretahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Bandhung katata jroning 31 kecamatan, kelurahan lan désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Bandhung yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Bandung, Jawa Kulon
Lambang Kabupatèn Bandung

Kecamatan: Arjasari | Baleendah | Banjaran | Batujajar | Bojongsoang | Cangkuang | Cicalengka | Cihampelas | Cikalong Wetan | Cikancung | Cilengkrang | Cileunyi | Cililin | Cimaung | Cimenyan | Ciparay | Cipatat | Cipeundeuy | Cipongkor | Cisarua | Ciwidey | Dayeuhkolot | Gununghalu | Ibun | Katapang | Kertasari | Kutawaringin | Lembang | Majalaya | Margaasih | Margahayu | Nagreg | Ngamprah | Pacet | Padalarang | Pameungpeuk | Pangalengan | Parongpong | Paseh | Pasirjambu | Rancabali | Rancaekek | Rongga | Sindangkerta | Solokan Jeruk | Soreang

Bali menyang: Jawa Kulon