Kutha Makassar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Makassar
120px
Lambang Kutha Makassar
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Kutha Makassar.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

14 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kutha Makassar utawa Ujung Pandang, iku salah siji kutha ing Provinsi Sulawesi Kidul lan uga dadi ibukutha provinsi, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kutha iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Makassar ketata jroning 14 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Biring Kanaya
  2. Bontoala
  3. Makassar
  4. Mamajang
  5. Manggala
  6. Mariso
  7. Panakkukang
  8. Rappocini
  9. Tallo
  10. Tamalanrea
  11. Tamalate
  12. Ujung Pandang
  13. Ujung Tanah
  14. Wajo

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Sulawesi Kidul
Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Makassar
Kutha Makassar
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Makassar&oldid=811521"