Sulawesi Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Sulawesi Kidul
South Sulawesi coa.png
Lambang Sulawesi Kidul
Motto: "---"
Péta Sulawesi Kidul ing Indonesia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Makassar
Gubernur: H.M. Amin Syam
Jembar
 - Total:

62.482,54 km2
Daerah Tk. II
 - Cacah:

20 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 8.233.375 jiwa (2003)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Bugis, Wong Toraja lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Bugis, Basa Indonesia lan liyané
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Sulawesi Kidul iku katata jroning 20 kabupatèn lan 3 kutha. Ibukuthané yaiku Makassar.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bantaeng
  2. Kabupatèn Barru
  3. Kabupatèn Bone
  4. Kabupatèn Bulukumba
  5. Kabupatèn Enrekang
  6. Kabupatèn Gowa
  7. Kabupatèn Jeneponto
  8. Kabupatèn Luwu
  9. Kabupatèn Luwu Wétan
  10. Kabupatèn Luwu Lor
  11. Kabupatèn Maros
  12. Kabupatèn Pangkajene
  13. Kabupatèn Pinrang
  14. Kabupatèn Selayar
  15. Kabupatèn Sinjai
  16. Kabupatèn Sidenreng Rappang
  17. Kabupatèn Soppeng
  18. Kabupatèn Takalar
  19. Kabupatèn Tana Toraja
  20. Kabupatèn Wajo
  21. Kutha Makassar
  22. Kutha Palopo
  23. Kutha Pare-Pare

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulawesi_Kidul&oldid=811346"