Wong Arab-Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suku Arab-Indonesia
Populasi total
Luwih saka 5 juta.[1] utawa 87.227 jiwa[2]
Pedunung wigati ing
Jawa, Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, lan Maluku.
Basa

Basa Arab, Basa Indonesia lan basa-basa daerah liyané.

Agama

Islam.

Suku bangsa cedhak dhéwé

Mayoritas katurunan bangsa Arab saka Yaman, minoritas saka Timur Tengah utawa Afrika Lor liyané.

Suku Arab-Indonesia iku pedunung Indonesia saka katurunan etnis Arab lan etnis pribumi Indonesia. Wiwiané manggon ing perkampungan Arab sing kasebar ing werna-werna kutha ing Indonesia -- kayata ing Jakarta (Pekojan), Bogor (Empang), Surakarta (Pasar Kliwon), Surabaya (Ampel), Gresik (Gapura), Malang (Jagalan), Cirebon (Kauman), Mojokerto (Kauman), Yogyakarta (Kauman) lan Prabalingga (Dipanegara),lan Bandawasa -- sarta isih akèh manèh sing kasebar ing kutha-kutha kayadéné Palembang, Banda Aceh, Sigli, Medan, Banjarmasin (Kampung Arab), Makasar, Gorontalo, Ambon, Mataram, Kupang, Papua dan bahkan di Timor Timur. Ing zaman penjajahan Walanda, suku iki dianggep minangka bangsa Timur Asing bebarengan karo suku Tionghoa-Indonesia lan suku India-Indonesia, ananging kayadéné kaum etnis Tionghoa lan India, ora sethithik sing berjuang mbantu kamardikan Indonesia.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Dikutip saka pratélan Mentri Agama Said Agil al Munawar jroning seminar internasional Warisan Budaya Arab di Indonesia: Percampuran Budaya Indonesia - Hadramaut (Yaman) saka artikel "Hadramaut dan Para Kapiten Arab", oleh Alwi Shahab Republika Online, Minggu, 21 Desember 2003
  2. ^ Suryadinata 2008, p. 29.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]