Lampung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Lampung
100px
Lambang Lampung
Motto: "Sang Bumi Ruwa Jurai"
Péta Lampung ing Indonesia
Dina Dadi: 18 Maret 1964
Ibukutha: Bandar Lampung
Gubernur: Sjachroedin ZP
Jembar
 - Total:

35.376 km2
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

8 Kabupaten lan 2 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 8.000.000 Jiwa
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Lampung, Wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyane
Basa: basa Indonesia lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Lampung iku katata jroning 8 kabupaten lan 2 kutha. Propinsi iki dunungé ana ing pucuk kiduling pulo Sumatra. Ibukota pamrintahané ana ing Bandar Lampung lan dadi jalur sing strategis kanggo trans-Sumatra wiwit saka Aceh nganthi tlatah Jawa.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Lampung Kulon
  2. Kabupatèn Lampung Kidul
  3. Kabupatèn Lampung Tengah
  4. Kabupatèn Lampung Wétan
  5. Kabupatèn Lampung Lor
  6. Kabupatèn Mesuji
  7. Kabupatèn Pesawaran
  8. Kabupatèn Pringsèwu
  9. Kabupatèn Tanggamus
  10. Kabupatèn Tulang Bawang
  11. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon
  12. Kabupatèn Way Kanan
  13. Kutha Bandar Lampung
  14. Kutha Metro

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Cithakan:Pulo ing Lampung

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lampung&oldid=816829"