Kabupatèn Lampung Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Lampung Tengah
120px
Lambang Lampung Tengah
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Lampung Tengah.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha ---
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

26 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lampung Tengah iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Lampung, kutha --- iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lampung Tengah ketata jroning 26 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Anak Tuha
  2. Bandar Mataram
  3. Bandar Surabaya
  4. Bangunrejo
  5. Bekri
  6. Bumi Nabung
  7. Bumi Ratu Nuban
  8. Gunung Sugih
  9. Kalirejo
  10. Kota Gajah
  11. Padang Ratu
  12. Pubian
  13. Punggur
  14. Rumbia
  15. Selagai Lingga
  16. Sendang Agung
  17. Seputih Agung
  18. Seputih Banyak
  19. Seputih Mataram
  20. Seputih Raman
  21. Seputih Surabaya
  22. Terbanggi Besar
  23. Terusan Nunyai
  24. Trimurjo
  25. Way Pengubuan
  26. Way Seputih

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Lampung